Barış İçinde Yaşamak Konulu Bir Olay Yazısı

Yaşamın huzur ve güven içerisinde yaşanabilmesi için barışın tesis edilmesi gerekir. Bu nedenle barış içinde yaşamak her toplumun ihtiyaç duyduğu bir gereksinimdir. Bu gereksinimi anlayabilmek için barışın olmadığı toplumlarda ne gibi sorunların ortaya çıktığına bakmak gerekir. Bu yazıda barış içinde yaşamak konulu bir olay yazısı ödevi için örnekler vereceğiz. Bu örnekleri olay yazısı örneği olarak kullanabilirsiniz.

Aşağıda verilen örneklerde hem kısa hem de uzun olay yazısı arayanlar için alternatifler sunduk. Çünkü bazıları barış içinde yaşamakla ilgili kısa yazı isterken bazıları uzun yazı istiyor. Bu yazılar yeterli gelmezse kendiniz de bir olay yazısı yazabilirsiniz. Buradaki örneklerle konunun mantığını anlamanız önemlidir.

Barış içinde yaşamak konulu bir olay yazısı

Barış İçinde Yaşamak Konulu Olay Yazısı Örnekleri

Olay yazıları hikaye, roman, masal, fabl, tiyatro, destan gibi edebi metinlerdir.

Barış Herkese Fayda Sağlar

Bir köyde çiftçiler arasında sınır problemleri varmış. Herkes tarlaların sınırının yanlış olduğunu ve aslında daha fazla tarlaya sahip olması gerektiğini düşünüyormuş. Bu nedenle köyde doğru dürüst bir şey ekilmiyormuş. Köylüler ekmek yapmak için diğer köylerden un alıyorlarmış. Yine sebze gibi ürünleri temin etmek için ilçedeki pazara gidiyorlarmış. Yeterince ürün elde edilemeyen köyde hayvan beslemek de güç hale gelmiş. Köylüler fakirlik ve yokluk içinde yaşamak zorunda kalıyormuş.

Bu durumu gören iki arkadaş sorunu çözmek için bir çalışma başlatmışlar. Bütün köylüleri bir araya toplayıp aralarında bir heyet kurmuşlar. Bu heyetin kararlarına kimse itiraz etmemiş. Heyet 2 hafta içerisinde çalışmalara başlamış ve herkesin sınırlarını belirlemiş. Birkaç kişi hala haklarının yendiğini düşünüyormuş ama onlar da heyete karşı gelmeyip durumu kabul etmiş.

Köyle bir sonraki sene çeşit çeşit ürünler ekilmiş ve köye bolluk gelmiş. Köylüler arasındaki ilişkiler de yoluna girmiş. Köylüler birkaç metre alan için biz nasıl kavga ediyorduk diyerek kendilerine hayret etmişler.

Barışın Gerçek Anlamı

Bir zamanlar sanata ve edebiyata meraklı bir kral varmış. Kral barışı tasvir eden en iyi tabloyu çizecek ressamı ödüllendireceğini ilan etmiş. Birçok büyük ressam krala en iyi sanat eserlerinden birkaçını göndermiş. Çeşitli şaheserler arasındaki resimlerden biri, karla kaplı dağları barışçıl bir şekilde göstermekteydi. Ayrıca kabarık bulutlar da mavi ve berrak duruyordu. Resim tam anlamıyla mükemmeldi. Çeşitli sanatçıların barış resimlerine bakanların çoğu, bu resmin en iyisi olduğunu düşündü.

Ancak kral kazananı açıklayınca herkes şok oldu. Ödülü kazanan resimde de dağlar vardı ama engebeli ve kurak dağlardı. Gökyüzü çok kızgın görünüyordu, şimşekler çakmış haldeydi. Hiç de barışçıl ve huzurlu bir ortam görünmüyordu. Resme bakıldığında sanki sanatçı, barıştan ziyade fırtınayı tasvir eden resmini yanlışlıkla sunmuş gibi görünüyordu. Ama resme yakından bakıldığında, kayadaki çatlaklarda büyüyen küçük bir çalı görünüyordu. Çalılıkta bir anne kuş yuva yapmıştı. Öfkeli havanın ortasında kuş huzurla yuvasına oturmuş bekliyordu.

Barış, gürültünün ya da sıkıntının olmadığı bir yerde olmak demek değildir. Barış, tüm kaosun ortasında olmak ve hala kalbinde sakin olmak demektir. Gerçek barış, çevreden ziyade içimizdeki ruhla alakalıdır. Anne kuş, karmaşık ortama rağmen sakin ve huzurlu görüntüsüyle gerçekten de barışın en iyi temsilcisiydi.

Barış İçin Adım Atmak

Devler ve ejderhalar yıllardır düşmandılar ve birçok savaş gerçekleştirmişlerdir. Belli bir zamandan sonra artık akıllanmış ve savaşmayı bırakmışlardır. Savaşın yerine artık her yıl bowling maçları yapıyorlardı. Her karşılaşmada bir ejderhaya karşı bir dev yarışıyordu. Kaybeden kazananın kölesi olacaktı. Ejderha kazanırsa devin gücü tüm ağır işler için kullanabilirdi. Dev kazanırsa, tüm yıl boyunca ücretsiz uçuş ve ateş ile devin hizmetinde olacaktı.

Bu fikirle birlikte ölümlere neden olan savaşları engellediler ancak birbirlerinden giderek daha fazla nefret ettiler. Her yıl kazananlar, kaybettikleri zamanların intikamını almak için kaybedenlere karşı çok acımasız davrandı. Zamanla artık önemli olan kazanmak değil kaybetmemek ve kimsenin kölesi olmamaktır.

Bir dev olan Karkat en iyi bowling oyuncularından biriydi. Hiç kaybetmemişti şimdiye kadar ve çok dikkatli oynuyordu. Birçok ejderha onun kölesiydi ve intikamlarını alabilmek için onu kaybettiğini görmeye can atıyorlardı. Bu yüzden Karkat kaybetmekten çok korkuyordu. Son yıl yaptığı karşılaşmayı az farkla kazandığı için artık her şeyin ihtimal dahilinde olduğunu biliyor ve bunu değiştirmek istiyordu.

Ertesi yıl yapılan yarışmayı yine kazandı. Eve geldiğinde yeni köle ejderhası çok korktu ama Karkat’ın aklında değişik bir fikir vardı. “Bu yıl benim kölem olmayacaksın. Bowlinge gideceğiz ve sana tüm sırlarımı öğreteceğim. Ama bana bir şey için söz vermelisin: gelecek yılki maçını kazandığında dev kölene karşı acımasız olmayacaksın. Benim sana yaptığımın aynısını yapmalısın.”

Ejderha memnuniyetle kabul etti. bunun üzerine Karkat sözünü tuttu ve tüm yılı köle kullanmadan geçirdi. Oyun oynamadaki sırlarını da ejderhaya öğretti. Ejderha da seneye oyunu kazandı ve sözünü tuttu. Her ikisi de her yıl aynı şeyi yaptı. Karkat’ın fikri o kadar yayıldı ki, sadece birkaç yıl içinde birçok dev ve ejderha günlerini birlikte bowling oynayarak geçirmeye başladı. Savaşlarını ve zulmü unuttular ve birbirlerine düşman değil, oyun arkadaşı gibi davrandılar.

Çok sonra Karkat da ilk bowling maçını kaybetti ama artık kaybetmekten korkmuyordu çünkü ejderhaların köleleştirilmesine bir son vererek onların nefretine son vermiş ve devlerle ejderhalar arasında neredeyse imkansız bir barışın tohumlarını ekmişti.


Yukarıda barış içinde yaşamak konulu olay yazısı örneklerinde hem kısa hem de uzun örnekler paylaştık. Eğlenceli ve öğretici olan bu metinleri kaynak göstererek ödevlerinizde kullanabilirsiniz.

Yorum YAZIN

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − ten =