Mühendis Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

Sayısal öğrenciler için mühendislik olmazsa olmaz bir alandır. İyi sayısal öğrencilerin büyük bir bölümü mühendislik fakültelerini tercih etmektedir. Dolayısıyla sayısal bir öğrenciyseniz mühendislik istemeniz gayet olasıdır. Bu yazıda mühendis olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir konusuna değineceğiz. Anlattıklarımızı dinlerseniz kendinize yol haritası çizebilirsiniz.

Eğer mühendis olmak istiyorsanız size ilk tavsiyemiz iyi üniversiteleri kazanmayı hedeflemenizdir. Birçok mühendislik mezunu var ve maalesef artık kendini en iyi yetiştirenler aradan sıyrılabiliyor.

Mühendis olmak için şu derslerinizin iyi olması gerekir.

  • Türkçe
  • Matematik
  • Fizik
  • Kimya
  • Biyoloji

Bu dersler aslında sayısaldan sınava girecek her öğrencinin iyi bilmesi gereken derslerdir. Eğer iyi bir mühendislik bölümüne girmek istiyorsanız bu dersleri çok iyi öğrenmelisiniz. Ekstradan tarih, coğrafya, felsefe dersleriniz de iyi olursa çok daha iyi olur tabi.

Mühendis olmak için hangi deslerin iyi olması gerekir

İlgili yazı: Avukat olmak için hangi dersler önemli?

Bilgisayar mühendisi olmak, inşaat mühendisliği istemek fark etmez. İster çevre mühendisi ister matematik mühendisi olmayı isteyen. Hepsinde yukarıda saydığımız dersler geçerlidir.

Mühendislik Kazanmak İçin Nasıl Çalışılmalı?

Mühendislik kazanmak için hangi derslerin iyi olması gerektiğini tekrar hatırladık. Şimdi mühendislik kazanmak için nasıl çalışılmalı bunu öğrenmeye çalışalım.

1. Konu Eksiği Kalmasın!

Eksik konu başarının düşmanıdır. Üniversite sınavında bazı konuları çok iyi öğreneyim, bazıları eksik kalsın mantığı çok yanlıştır. Birçok öğrenci zor gördüğü birkaç konuyu gözden çıkararak kalan konulara daha iyi odaklanabileceğini düşürür. Bu yanlış bir yaklaşımdır.

Bunun yanlış olmasının ana nedeni üniversite sınavında hangi konudan zor, hangi konudan kolay soru geleceğini kestirmek güçtür.

Sizin gözden çıkardığınız konudan o kadar basit bir soru çıkar ki bazen bir kere okumuş olmak o soruyu yapmak için yeterli bile olabilir. Bu nedenle temel düzeyde her konuyu bitirmeliyiz. Hatta bu konudaki ölçümüz şu olmalıdır. Bu konuyu ben bilmeyen birine öğretebilir miyiz?

Konu listesi yapın ve bütün konuları temel düzeyde bilip bilmediğinizi kontrol edin.

2. Tekrar Yapın

Belli bir öğrenmeden sonra tekrar zaten çok bir şey kazandırmaz, asıl iş soru çözmektir mantığı çok yanlıştır. Bir konuyu her çalıştığınızda daha önce bilmediğiniz bir şeyler olduğunu keşfedersiniz. İsterseniz bun kendiniz de deneyip görebilirsiniz.

İlk tekrarlar zor gelse de zamanla bilginiz arttığı için ileri tekrarlar çok daha kolay ve zevkli gelecektir.

Türkiye derecelerinin geneli çok tekrar yapan öğrencilerdir. Eğer çevrenizde derece yapmış öğrenciler varsa kendiniz bunu sorup öğrenin.

Kısacası bilgisayar mühendisi olmak için ya da inşaat mühendisliği için, endüstri mühendisliği için hepsi için bol tekrar şart.

3. Süreli Deneme Çözün

Sınava hazırlık bir antrenman sürecidir. Antrenmanda sınava yönelik hazırlık çalışmaları yapmanız gerekir. Süreli deneme çözmek size sınav psikolojisine hakim olma şansı tanıyacaktır.

Sınav başarısı çok iyi bir zaman yönetimiyle olur. Hem hızlı hem dikkatli olan öğrenci bu işi alır götürür. Bol miktarda süreli deneme çözmeli ve süreye dikkat etmelisiniz.

Deneme sınavınız bittikten sonra yanlış yaptığınız soruların üzerinde detaylı bir şekilde durmanız gerekir. Sınav kontrolü aşamasında öğrenme had safhada olur. Bunun nedeni yanlış yapmanın verdiği heyecanla bilgilerin kalıcı olmasıdır. Bir soruda yanlış yaptığınız zaman o yanlışın üzerinde durursanız kolay kolay doğrusunu unutmazsınız.

Bol miktarda süreli deneme, mühendis olmak için en büyük yardımcınız olacaktır.

Fizik Yapmadan Mühendislik Mümkün Mü?

Birçok öğrenci bu tür sorular soruyor bize. Fizik yapmadan mühendislik ya da kimya yapmadan mühendislik mümkün mü diye. Eğer fiziği sevmiyorsanız belki de mühendislik sizin için doğru tercih değildir. Hiç bunu düşündünüz mü?

Fizik yapmamak gibi bir fikre kapılmanızı asla kabul edemeyiz. İlk olarak fiziği boş bıraktığınızda puanınız o kadar düşer ki, iyi bir mühendislik fakültesine girmeniz imkansız hale gelir.

İkincisi fizik yapamayacağınızı düşünüyorsanız ve mühendis olmak istiyorsanız bir çelişki içindesiniz demektir. Mühendislerin asıl amacı zor problemleri matematiksel modellemelerle çözmektir. Fizik yapamayacak biri iyi bir mühendis de olamaz.

Fizik yapamam demenizin asıl sebebi ön yargıdır. Önce bir fizik kitabı bitirin. Ardından işlerin çok daha kolay geldiğiniz göreceksiniz. Eğer nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız sıfırdan fizik öğrenmek adlı yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.

Yorum YAZIN

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − 6 =