Doğal Sayılar Kaçtan Başlar?

Sayıları sınıflandırabilmek matematikte çok önemlidir. Çünkü sorularda bize sayılarla bazı sınırlar belirtilir. Örneğin x bir doğal sayı olmak üzere dendiği zaman x’in artık negatif bir sayı olmayacağını biliriz. Daha önce doğal sayı nedir adlı yazıda doğal sayıları tanıtmıştık. Bu yazıda çok sık sorulan “doğal sayılar kaçtan başlar” sorusuna yanıt vereceğiz.

Doğal sayılar 0’dan başlar. Pozitif yönde sonsuza kadar devam eder. Doğal sayıların başlangıç noktası vardır ancak sonu yoktur.

Doğal sayıları sayı doğrusu üzerinde gösterirsek daha iyi anlarız. Doğal sayılar büyük N harfiyle gösterilirler.

Doğal sayılar kaçtan başlar

Doğal sayıların başlangıç noktası 0 (sıfır) noktasıdır. Bu noktadan itibaren sayılar 1, 2, 3 şeklinde artarak devam edecektir. Virgüllü veya kesirli sayılar doğal sayı değildir.

Her doğal sayı aynı zamanda bir tam sayıdır. Tam sayılar kümesi doğal sayılar kümesini kapsar.

Sayılarla İlgili Benzer Sorular

Benzer soruları da cevaplayıp konuyu pekiştirelim.

Sayma sayıları kaçtan başlar?

Doğal sayılar kümesinden 0’ı çıkardığınızda sayma sayıları kümesini elde edersiniz. Yani sayma sayıları 1’den başlar. Sayma sayılarını pozitif doğal sayılar ya da pozitif tam sayılar olarak da adlandırabiliriz.

Tam sayılar kaçtan başlar ve kaça kadar devam eder?

Tam sayılar kümesi doğal sayılar kümesinden daha geniştir. İçerisinde negatif sayılar da bulunur. Yani sayı doğrusunun sol tarafı da tam sayılar kümesine dahildir. Bu nedenle tam sayılar kümesinin bir başlangıç noktası yoktur. Sonsuzdan gelip sonsuza gider.

Her pozitif sayı bir doğal sayı mıdır?

Bütün doğal sayılar pozitif olmak zorundadır. Ancak her pozitif sayı bir doğal sayı değildir. Örneğin 1,5 sayısı pozitiftir ancak tam olmadığı için doğal sayı değildir.

Doğal sayının bir basamağında en büyük hangi rakam bulunur?

Doğal sayıları yazmak için kullandığımız rakamları 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 şeklinde sıralayabiliriz. Bundan en büyüğü 9’dur.

Yorum YAZIN

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × three =